Tässä sitä ollaan taas, läskihaasteen parissa. Laskeskelin, että kolme kertaa oon sitä virallisesti aikaisemmin lähtenyt kokeilemaan. Aika mukavin tuloksin, vaikka nyt oonkin taas lähtöpisteessä. Viime syksyn jälkeen paino on pikkuhiljaa hilautunut takaisin keskikropan tienoille ja sen kyllä tuntee. Ja huomaa muutenkin, esimerkiksi baletissa. Tekosyitä voisi luetella varmaan paljonkin, mutta myönnän ihan suoraan löysäilleeni tietoisesti tän kalenterivuoden kuluneet kuukaudet.

Ja onhan niitä isoja elämänmuutoksia kyllä piisannut, vaikkakaan ei ihan suoraan omassa elämässä. Iskän terveydentila (ja onneksi sen parantuminen oikein mukavasti lopulta) - sitä on seurailtu viime joulukuun puolivälistä. Kaverin pitkä tappelu rintasyövän kanssa ja lopulta siihen menehtyminen keväällä. Tänä viikonloppuna se on taas itkettänyt vähän enemmän, mutta veikkaan hormooneilla olevan vaikutusta (tässä puolukoita odotellessa parhaillaan). Mummun äkillinen sairastuminen keskellä kesää ja hoito sairaalassa - siellä on edelleen, mutta tilanne ei ole enää ihan suorastaan hengenvaarallinen. On se silti mielessä päivittäin. Keväällä oli myös yhden sisaruksen muutto erilleen avokista. Kaikenlaista elämää.

No sitten siihen varsinaiseen asiaan - meikäläisen kroppaan. Vuonna 2007 keväällä-kesällä oon viimeksi ollut omasta mielestä hyvällä mallilla. Asuin lukuvuoden 06-07 aika kaukana kavereista ja perheestä, piti kävellä joka paikkaan pari km (kauppa, työt yms.) ja hissittömän talon neljäs asuinkerros. Silloin söin ihan mitä huvitti ja silti painoa lähti. Oli siellä kyllä päiviä, jolloin iltaseiskaan mennessä olin juonut ehkä litran vettä ja pari kuppia teetä. Kotiin päästessä tein ison kulhon jäävuorisalaatti-tonnikala-oliiviöljy-yhdistelmää ja kiskoin menemään. Ehkä suklaata tai muuta hyväskää vähän myöhemmin illalla. Mutta useimpina päivinä söin pari kertaa lämpimän ruoan kuitenkin. Silloin painoa oli alimmillaan muistaakseni 73,5 kiloa...

...kun nyt sitä on 94,1 kilogrrrammmmaaaaaaaa....

Pituutta on kertynyt viimeisimmän virallisen mittauksen mukaan (heinäkuu 2006) 177,5 senttimetriä. 

Asetin tavoitteeksi pitkällisesti päätyä -20 kilon tietämille. Samalla jos kiinteytyisi hieman. Mutta huomioitakoon tämä tässä ja nyt: kaikki mitä lähtee on plussaa. Näinkin kierosti ilmaistuna ;D Muistan ekan aloittamani GoFatGo-haasteen ekan viikon jälkeen suorastaan valtaisan riemumielen, kun vaaka näytti neljää kiloa vähemmän. Alimmillaan paino on 2 viime vuoden aikana ollut 84,2 kiloa. Sekin olisi jo melko mukava etappi, vaikka jouluun mennessä. Tai kevääseen. Kunhan lisäkiloja ei tule tähän nykyiseen massamäärään.

Semmoinen lisäkannustin tässä on myös, että en halua multa kysyttävän enää koskaan (ellei ole oikeasti syytä siihen), oonko raskaana. Eipä sitä ole kuin yksi mies multa tähän mennessä kysynyt, mutta hänkin oletti, että olen - kysyi, että noooh, koskas se syntyy... "Jes." (Vastasin, että eipä ole syntymässä, oon vaan ihan muuten paksu. Ei muuten pyytänyt anteeksi tämä ihminen.) 

Fitfarmin huomenna maanantaina (no kello sanoo että tänään, aivot että huomenna) alkava Superdieetti vol. 2 on mulle aika sopivaan saumaan. Pitkän ja herkkuisen kesän jälkeen alkaa työt, niin kunnon kuin rahan ansaitsemisenkin suhteen. Nyt on työpäivien aikatauluissa (joka päivä erilainen) taukojakin, eli ehdin ajastaa syömiset ohjeiden mukaan. Tosin eniten haastetta aiheuttaa aamiainen ja sitä seuraava välipala. Ne pitäis ehtiä suorittaa ennen iltapäivän töihin lähtemistä... Laitoin tavoitteeksi tämmöiset ajat:
  • Aamiainen klo 9
  • Välipala klo 12
  • Lounas (ateria 1) klo 15
  • Päivällinen (ateria 2) klo 18
  • Iltapala klo 21/22

Maanantaisin on Mahdollisesti tanssitunti klo 20.15 - 21.30, jolloin iltapala syödään n. klo 18.45 ja päivällinen n. klo 22. Ei noi ajat mitenkään pysy ihan eksakteina, mutta tykkään siitä, että on jotkut raamit joihin tähdätä. 

Kotitreeniohjelmaa aion tehdä joko ma-ti-ke-to Tai sitten ti-ke-to-su. Tai sitten ehkä ma-ke-pe-la. Tossa ekassa suunnitelmassa on semmoinen pointti, että saisin alkupuolelle viikko aktiviteettia sopivasti, loppu viikko (pe-su) olisi tanssitreeniä. Sitä on joka tapauksessa tulossa pe-iltaan, la-aamupäivään ja su-alkuiltaan. Huomenna (ma) meen testaamaan yhden tunnin lisää, josko siitä olisi maanantaitreeniksi myös. 

Yksi kompastuskivi lisää (aamiaisen lisäksi) on se lenkillä käyminen. Aamulla se olis fiksuinta ja silloin mulla on hyvin aikaakin, mutta kun mä tykkään nukkumisesta ihan kamalasti! Ehkä tän yökukkumisen vähentäminen vois vähän auttaa sitä asiaa, hihi. On ne hyvät juoksukengät onneksi, eiköhän ne sovellu myös kävelylenkkeihin. Ja dementiahiihtovälineet on myös. Selkä vois tykätä niistä. Lenkkeilymusaa vois koota minisoittimeen. Hmmmmm... Ehkä tiistaille se projekti, kun on vielä vapaata. 

Sen sijaan NYT mä koitan sulkea tän masiinan ja mennä petiin. Tsemppiä mulle 6 viikon projektiin - ja sen jatkamiseen vielä pidempäänkin!